Lundens Ylva

Ylva Rubin

Veterinär & Hästodontolog

Jag heter Ylva Rubin och är legitimerad veterinär med inriktning mot hästtandvård och examinerad hästodontolog på Lundens Djurhälsa AB.
Är född och uppvuxen utanför Stockholm. Jag utbildade mig till ridinstruktör och gick en tvåårig stallchefsutbildning och arbetade som stallchef på Fågelbro säteri innan jag sökte till veterinärhögskolan, som avlutades i december 1997. Jag arbetade på Kolmårdens djurpark och vikarierade på flera häst- och smådjurskliniker innan jag bestämde mig för att vidareutbilda mig på hästtänder. Under 1999 gick jag som lärling hos legitimerade tandläkare Torbjörn Lundström och i april 2000 öppnade jag egen hästtandvårdsklinik. Efter detta har jag enbart arbetat med hästtandvård.

Sedan 1988 har jag haft egna hästar och 1992 tog jag mitt första egna föl. Sedan dess har jag tyckt att det har varit roligt att betäcka de av mina ston som varit lämpliga för avel, när det passat. Jag rider och tränar aktivt, numera framför allt dressyr, jag har dock svårt att hinna tävla så ofta, då familj och arbete tar mycket tid. Jag försöker också coacha våra barn som mer än gärna rider och tävlar.