Lundens Malena

Malena Bylin

Djursjukvårdare

Jag heter Malena Bylin och är född och uppvuxen i Västergötland och anställd på Lundens Djurhälsa AB som djursjukvårdare sedan 2011, där jag, förutom att assistera vid hästtandvård och på smådjursmottagningen, sköter fakturering och inköp, instrumentvård och kundkontakter.
Är uppväxt på en gård med nöt- och grisproduktion samt uppfödning av ardennerhästar. Har egna hästar sedan 1993. Första egna fölet föddes 1997 och jag har bedrivit avel med halvblodshästar med inriktning mot hoppning sedan 2005. Förutom uppfödning och utbildning av egna hästar, så har jag inackorderingar på min gård, där jag även bedriver en seminstation i liten skala.

Förutom gymnasiet och en påbyggnadsutbildning med hästinriktning, har jag arbetat i stall, med högst varierande uppdrag för bemanningsföretag och har genomgått praktik på en distriktsveterinärstation. Gick djursjukvårdarutbildningen på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, 2005-2007 och har också arbetat på en smådjursklinik, liksom en distriktsveterinärstation. Är dessutom utbildad seminassistent på häst.

Det är ett omväxlande arbete med många arbetsuppgifter och kontakt med många olika sorters människor i och med att jag arbetar med häst, gris och smådjur.
Jag tycker att det är ett utvecklande arbete med all djurägarkontakt på framför allt på hästsidan, där jag kan hjälpa ägarna till en bättre funktion av betslingen, som leder till en förbättrad rid-/körkänsla.