lundens_erik

Erik Lindahl

Veterinär, Spec komp i grisens sjukdomar

Erik Lindahl, VD på Lundens djurhälsa AB.
Jag är född i den skånska myllan och fick min första egna sugga när jag var 8 år. Under de tidiga skolåren födde jag upp smågrisar till min mor som hade slaktgrisproduktion. Miljöskadad sedan barnsben hamnade jag på veterinärhögskolan och tog examen 1995. Ett halvår företagsekonomi och värnplikt hanterades också under studietiden. Efter några år som privatpraktiserande distriktsveterinär och ett halvår på reservofficersutbildning via 5 år som ansvarig veterinär på F 22 Torsåsen blev det grisar på heltid. 2002 blev jag dansk fagdyrlaege på gris efter en treårig specialistutbildning och sedermera fick jag även svensk specialistkompetens.

Jag är en sann entreprenör som brinner för grisar och människorna bakom grisarna. Jag gillar att lösa problem, är ständigt nyfiken och en sann tidsoptimist. Jag gillar mitt arbete för att jag hela tiden ställs jag inför nya utmaningar och för att jag tycker om att se människor och företag utvecklas.
Fritiden ägnas åt familjen, den egna gården med uppfödning av hästar och några köttdjur samt lite jakt och fysisk aktivitet i lagom mängd.