Ylva Lindberg

Veterinär

Jag är från början från Halland, men flyttade som barn till Mälardalen tillsammans med mina föräldrar och har nu flyttat tillbaka till Halland igen.

Jag är uppvuxen på gård med produktionsdjur av gris och får, samt uppfödning av trav- och islandshästar och även ridskola och turridning.

Jag började rida vid 5 års ålder och tävlade aktivt i 15- 20 år, först inom dressyr och sedan islandshäst. Blev som bäst 9:e placerad i SM och är även utbildad B instruktör på islandshäst.

År 2007 blev jag färdig utbildad veterinär efter att ha läst veterinärprogrammet i Oslo, där jag även träffade min man. Har efter det arbetat 3,5 år på Mälarkliniken med framförallt hältutredning, där jag hade Arne Lindholm som mentor.

Under denna tid utbildade jag mig inom hästtandvård och gick de delkurser som bland annat Ylva Rubin håller i.

2011 startade jag egen veterinärklinik, norr om Stockholm/Uppsala tillsammans med en Equiterapeut. Jag arbetade både på kliniken och ute på fält. Mest med ridrelaterade problem med fokus på hältutredning och muntandvård.

Jag har gått specialutbildningen Iselp, 7 av 8 delkurser i Europa och USA, med fokus på rörelsemekanik, röntgen och ultraljud.

I augusti 2016 började jag arbeta på Lundens Djurhälsa AB inom framförallt hästtandvård och hältutredning.

Det roligaste med arbetet är att lösa problem, allt från att sällskapshästen ska kunna tugga bättre till att hopphästen ska kunna hoppa bättre. Jag värdesätter en god relation till djurägaren och hästen och tycker om att följa deras utveckling.

Jag bor tillsammans med min man och två barn i Varberg. Vi tycker om att vara ute på äventyr, allt från en promenad i skogen till utlandsresa och även matlagning är ett stort intresse.

Att umgås med familj och vänner betyder mest för mig.