Louise Grönborg

Veterinär

Jag har alltid gillat grisar, och har sedan min examen 2011 till största delen arbetat med olika delar av den danska grisproduktionen. Redan innan veterinärutbildningen hade jag ett intresse för att arbeta med rådgivning för att skapa god djurhälsa och förebygga sjukdom.

I slutet av min utbildning i Köpenhamn valde jag därför att inrikta min utbildning mot besättningsrådgivning och förebyggande djurhälsovård.

Utöver ett kort besök i Sverige, som Distriktsveterinär, blev jag kvar i Danmark i 5 år. Där jag arbetade på slakteri och med tillsyn i besättningar och exportdjur. Vilket innebar att jag har sett grisproduktionen från många olika perspektiv. En flytt hem till Sverige i april 2016 har gjort det möjligt att jag i dag kan arbeta på Lundens Djurhälsa.

Att ständigt utvecklas, samt att arbeta för friska grisar och välmående besättningar är väldigt kul. Min fritid tillbringas helst utomhus med min man och dotter, som delar mitt intersse för djur och natur. Ett stort interesse är också mina två quarter hästar.